Over mij

Hoi! Ik ben Nellie. Geboren begin jaren ’80. Getrouwd met een drukke ondernemer. Moeder van de drie liefste kinderen van de wereld (2009, 2011, 2013). De afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt als psycholoog in de ouderenzorg. Maar nu even niet! Door Covid-19, die eerder genoemde drukke ondernemer en de plotselinge schoolsluiting hebben wij in het voorjaar van 2020 prioriteiten gesteld en heb ik mijn baan opgezegd. Een hele moeilijke beslissing! Maar ook: de enige juiste keuze. Als er ergens een deur dichtgaat, dan gaat er altijd ergens anders wel een raam open.

We komen nu rond van één inkomen. Dat kan, omdat we sinds 2014 fanatiek bezig zijn om onze hypotheek af te lossen. Dat geeft ruimte. Ruimte om hier thuis orde op zaken te stellen. Nu we dan toch gedwongen worden om even stil te staan, kunnen we erover nadenken: wat vinden wij nou eigenlijk écht belangrijk? Duurzaam leven. De hypotheek blijven aflossen (een hele uitdaging, met een inkomen minder). Meer tijd met het gezin. Moestuinieren (in de achtertuin). Fatsoenlijk leren koken. Besparen en consuminderen. Bewust kiezen voor wat er echt toe doet. En nee, die smartphone hoort daar eigenlijk niet bij. Er gewoon zíjn, hier en nu.

Het leven is niet maakbaar, en het is heel verleidelijk om te blijven hangen in excuses. “Dat kan niet”. “Dat lukt me niet”. “Daarvoor verdienen we te weinig”. Maar ook al heb je niet op alle dingen invloed; je kunt altijd kleine stapjes zetten in de juiste richting als je eenmaal weet waar je heen wilt. Heel veel dingen kunnen wél. Ik weet vanuit mijn beroep alles over mindfulness en oplossingsgerichte psychologie, maar het toepassen op je eigen leven is nog niet zo gemakkelijk 😉

Op deze website volg je mij en mijn gezin, op reis naar een vrijer leven dat beter past bij wat wij écht belangrijk vinden.

Lees je mee?