Categorieën
Duurzaam leven

Een groene bon

Wij kregen met de post een leuke brief. In eerste instantie was ik een beetje wantrouwig en dacht dat het wellicht een vorm van reclame was, maar mijn scepsis was onterecht. Alle huizenbezitters van mijn gemeente kregen deze brief, om ze alert te maken op een leuk initiatief.

Als huizenbezitter kan je namelijk een zogenaamde “Groene Bon” aanvragen, ter waarde van €50. Dat bedrag kan worden besteed bij een plaatselijke bouwmarkt of elektrawinkel, gratis en voor niets. De enige voorwaarde: je mag er uitsluitend duurzame artikelen van kopen. Denk aan radiatorfolie, een waterbesparende douchekop of ledlampen. Nou, leuk toch? Schijnbaar heeft de gemeente subsidie ontvangen om inwoners op deze manier te stimuleren om hun huis te verduurzamen.

Nu is échte verduurzaming wel iets anders dan een gloeilamp vervangen voor een ledlamp, maar alle kleine beetjes helpen. Ik ga de bon dan ook zeker besteden! Ik heb er een klusje voor in gedachten, waar ik later nog wel eens iets van zal laten zien.

Kennen jullie ook initiatieven zoals deze “Groene Bon”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *