Categorieën
Algemeen Kinderen

Gevlogen

Ik moest er echt weer even aan wennen, toen vorige week de vogels waren gevlogen. Zonder thuisonderwijs om te geven en met de kinderen naar school, had ik voor het eerst in lange tijd weer genoeg ademruimte om er van een afstandje naar te kijken. Wat een bijzondere tijd is het toch. Zó lang de kinderen thuis. Eerst al een keer in het voorjaar. Dan de zomervakantie. En nu recent een verlengde kerstvakantie.

Dat maak je niet snel mee. Tenminste, niet als je geen “thuisblijfmens” bent. Ik geloof niet dat ik ooit eerder zo lang de kinderen om me heen heb gehad. Wat gek.

En wat gek, dat ik het gek vind om mijn eigen kinderen zo lang om me heen te hebben. Dat gaan werken als “gewoon” aanvoelt, maar thuis zijn bij de kinderen als “gek”. Misschien komt het ook omdat we thuis nu echt heel erg op elkaar aangewezen zijn. Uitjes zijn niet mogelijk, we kunnen zelfs niet even naar een winkel. Dus we zijn echt heel veel samen thuis. Ik geloof dat mijn wederhelft blij is, dat hij nog gewoon de deur uit kan om te gaan werken 😉

Maar ik moest er dus wel even aan wennen. Het is goed dat er weer school is. School is van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van kinderen en ik hoop echt, dat er ook voor het middelbaar onderwijs binnenkort enig perspectief komt. Maar hoezeer ik het rumoer ook heb vervloekt de afgelopen periode; ik miste ze meteen. Gelukkig hebben ze nu weer vakantie, haha.

Vond jij het gek, om je kinderen zo lang om je heen te hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *