Categorieën
Geld

Beleggen met Bux Zero

Nu wij al een eind op weg zijn om onze hypotheek af te lossen, zijn we langzaam aan het kijken naar nieuwe manieren om geld dat we overhouden te investeren voor de toekomst. Grofweg zien we daarvoor twee manieren: ófwel investeren in vastgoed, ófwel in beleggingen. We zijn er nog niet helemaal uit. We houden momenteel natuurlijk niet meer zo veel over, omdat ik geen betaalde baan meer heb. Dus voor we voldoende bij elkaar hebben om een aanschaf in vastgoed te doen… zijn we al heel wat jaartjes verder.

Beleggen spreekt mij daarom meer aan. Daarin kun je gewoon klein beginnen. Ik volg al heel lang het blog van Adine, “Lekkerlevenmetminder“, en zij schrijft altijd openhartig over haar beleggingsstrategie. Ze heeft ook een gratis e-book geloof ik. Dus ik wist al wel het één en ander, over losse aandelen en indexfondsen, over commissie en over mijn beleggingshorizon. Als jij er ook wat meer over wilt lezen, kan ik je haar blog zeker aanraden. Maar goed, ik had dus al het één en ander gelezen en zelfs al een keer een rekening aangevraagd bij De Giro (waar je commissievrij kunt beleggen binnen hun kernselectie). Alleen die aanvraag heb ik uiteindelijk niet doorgezet: ik vind het een beetje omslachtig, het kan niet volledig via een app op de smartphone en voor mij werkte het gewoon niet prettig.

Ik had dus nog geen actie ondernomen. Maar de afgelopen tijd zag ik veel reclame van Bux Zero; een broker die juist wel uitsluitend via een app werkt en zegt dat beleggen zonder kosten mogelijk is. Ook valt het geld dat je daar stalt gewoon onder de depositogarantieregeling. Ik had dus wel zin om het te proberen. Ik installeerde de app en heb €1000 euro geïnvesteerd; dat kan inderdaad zonder kosten door een zogenaamde “Zero Order” te plaatsen. We vinden het allebei nog een beetje spannend, zo voor de eerste keer gaan beleggen, maar als het goed bevalt willen we maandelijks een beetje gaan bijstorten.

Wil jij het ook proberen? Als je via deze link aanmeldt, dan krijg jij een aandeel gratis en ik ook.

Ik houd jullie op de hoogte van het vervolg!

Disclaimer: ik heb geen banden met Bux, ik beschrijf hier puur mijn eigen ervaringen. Lees altijd eerst zelf de kleine lettertjes en beleg nooit geld dat je niet kunt missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *