Categorieën
Algemeen

Vakantie boeken?

Dit vakantiehuis bezochten wij een paar jaar geleden, ter gelegenheid van de 40-jarige bruiloft van mijn ouders.

De dagen zijn nog kort en het weer is grauw. Daarom is deze periode bij uitstek geschikt om je alvast te verdiepen in een eventuele vakantie later dit jaar, zodat je iets hebt om naar uit te kijken.

Althans, dat was hoe het hier ging in andere jaren. Maar sinds Covid-19 is er wel veel veranderd, wat dat betreft. Nu moet ik zeggen dat ik sowieso geen groot reiziger ben. Ik heb het thuis het best naar mijn zin. Maar mijn man kan het op vakantie gaan wél waarderen, dus gingen wij in de bouwvak altijd samen kamperen. Eerst met z’n tweetjes in een Volkswagen-busje, later met de kinderen erbij in een caravan. Altijd binnen een dag reisafstand, want met één huilbaby op de achterbank en één wagenziek kind, vergaat de lol je al snel. De laatste jaren gingen we eigenlijk altijd naar dezelfde camping in Duitsland, samen met een bevriend gezin. Helemaal super.

Maar het afgelopen jaar zijn we niet gegaan. We hadden al wel geboekt voor de corona-uitbraak, maar in het licht van een besmettelijke infectieziekte vonden we niet persé een goed idee om sanitair met honderden anderen te delen. En voor de kinderen was het ook een stuk minder aantrekkelijk, omdat het zwembad maar zeer beperkt toegankelijk zou zijn. We hebben dus geannuleerd. En dan staan we nu weer voor de keuze om iets te boeken voor aankomende zomer. Wel… of toch niet? We hebben besloten het nog niet te doen. Zoals het er nu voor staat, blijven we weer thuis. En mocht in augustus de wereld er toch weer heel anders uitzien, dan kunnen we altijd op het laatste moment iets zoeken.

Ben jij er al uit of je een vakantie durft te boeken voor de komende zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *