Categorieën
Geld Kinderen

Drie heerlijke avondjes

Hij is weer vertrokken, de goedheiligman. En dankzij corona was er dit jaar niet één heerlijk avondje, maar zelfs drie. Want tja, bij elkaar mag niet, maar de grootouders willen toch hun kinderen en kleinkinderen zien. Dus één voor één allemaal op aparte dagen op bezoek. Toe maar, het kan niet op.

Ze zijn weer verwend hoor. Wij hanteren een budget van ongeveer €50 per kind, zowel op hun verjaardag als op sinterklaasavond. Best veel geld, vind ik zelf, maar ik weet dat sommige mensen nog flink meer besteden en het is toch ook altijd aantrekkelijk om ze met spullen te verwennen. Door het jaar heen krijgen ze hier nooit “zomaar” iets, de wensen moeten worden bewaard voor deze gelegenheden. De kinderen vinden zelf dat het budget wel wat omhoog kan: ze kijken graag filmpjes op YouTube waar onder de kerstboom de meest bizarre, dure geschenken liggen voor elk gezinslid. Maar ze zijn zich er gelukkig goed van bewust dat dat soort taferelen niet voor iedereen zijn weggelegd, en dat er ook in hun eigen klas kinderen zijn waar een cadeautje er helemaal niet aan zit. We zoeken dus een middenweg.

Dit jaar, met drie opeenvolgende heerlijke avondjes, is er gevoelsmatig nergens op bezuinigd en hebben de kinderen in ieder geval volop van de sinterklaassfeer genoten. De chocoladeletters zijn al achter de kiezen en met het speelgoed wordt druk gespeeld.

Wat heb jij uitgegeven aan het heerlijk avondje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *