Categorieën
Algemeen Gratis genieten

Laat er licht zijn

Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn, dat 2020 niet de boeken in gaat als ons favoriete jaar. Iederéén wordt geraakt door deze pandemie, linksom of rechtsom, en ik merk aan mezelf dat ik het juist in deze donkere periode lastig vind. Nog een paar weken, dan worden de dagen gelukkig weer langer.

Toen ik een wandeling maakte viel het me op dat er al veel kerstverlichting te zien is. Het staat symbool, denk ik, voor onze behoefte om lichtpuntjes te zien aan het eind van deze lange, donkere, Covid-tunnel. We kregen ook al de eerste berichten van vrienden, met foto’s van hun opgetuigde kerstbomen!

Dat kan wél. Die paar centen aan stroom zullen het verschil niet maken en we hebben allemaal behoefte aan hoop en verbinding, uitzicht op betere tijden. Dus ik doe mee. Ik viste uit de kelder het lichtsnoer, en voorzag de conifeer in de voortuin van lichtjes.

Laat er licht zijn. En er was licht! Heb jij je versiering al voor de dag getoverd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *