Categorieën
Geld Kinderen

Nieuwe fiets

Nou, dat valt even tegen als je dit blog leest in de hoop dat het gaat over zuinigheid en besparen, want dat is in dit artikel zeker niet aan de orde. Duurzaamheid dan misschien weer wel, althans, dat hopen wij 😉

Onze kinderen kunnen inmiddels allemaal fietsen. We wonen in het centrum en op loopafstand van de basisschool, dus in de praktijk wordt dat weinig gedaan. We gaan meestal wandelen, want te voet komen we ook overal. De kinderen gebruiken hun fietsen tot nu toe dus vooral om met vriendjes op straat te crossen. En op die vorm van gebruik hebben wij ook altijd de aanschaf van de fietsen aangepast. Tweede-, derde- of vierdehands marktplaatsvondsten, met al veel gebruikerssporen, worden hier na een technische opknapbeurt gebruikt voor de oudste en vervolgens nog naar de andere twee kinderen doorgeschoven. Ik geloof niet dat we meer dan €100 hebben betaald voor alle fietsen bij elkaar voor drie kinderen in de basisschoolleeftijd, inclusief de opknapkosten.

Maar vandaag verandert dat. Want tja, de oudste gaat volgend schooljaar naar de middelbare school. Hij is echt uit zijn huidige fiets gegroeid en moet volgend schooljaar dus wél wat serieuze afstanden gaan fietsen.

Nu is daar beslist geen nieuwe fiets voor nodig natuurlijk. Een goede tweedehands had ook gekund. Maar ik heb zelf goede herinneringen aan die éne keer in mijn leven dat ik een nieuwe fiets kreeg, namelijk toen ik zelf naar de middelbare school ging. Sentiment!

En zo mocht de oudste mee naar de fietsenwinkel. Ook een ding joh: voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis dat één van onze kinderen in een winkel kwam. Daar had ik helemaal niet bij stilgestaan! Want waar het kan gaan wij nu altijd alleen boodschappen doen, maar een nieuwe fiets moet je toch echt even “passen”. Een “grotemensenfiets”, waar hij hopelijk net zo lang mee kan doen als ik destijds met de mijne. Dat is hij vast van plan, want hij schrok zelf van het bedrag dat afgerekend moest worden. De belangrijkste les van de dag 🙂

Kocht jij weleens een nieuwe fiets voor je kind, of koos je (net als wij tot nu toe) voor tweedehands?

Één reactie op “Nieuwe fiets”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *