Categorieën
Kinderen

“De middelbare”

Hij is nog maar tien jaar oud, maar hij zit toch echt in groep 8. Jemig. Groep 8. Al die clichés over de tijd die zo snel gaat: het is écht zo mensen! Het lijkt wel de dag van gisteren, dat de gynaecoloog en anesthesist op een zondagavond werden opgeroepen om mij van mijn stuitligger te verlossen met een keizersnede, terwijl ze net een aflevering van Zembla zaten te kijken over babysterfte en de kwaliteit van de gynaecologische zorg in Nederland.

De uitzending is nog terug te vinden op internet, maar wij gaan ondertussen op zoek naar een geschikte “middelbare”. Hij neemt om de haverklap brochures en promotiemateriaal mee naar huis, zoals de bloembollen op de foto van een groenschool in de buurt.

Ik had graag nog even voor struisvogel gespeeld in deze coronacrisis. Want voor kinderen in de basisschoolleeftijd gaat het leven inmiddels weer op een redelijk normale manier door, maar vanaf de middelbare school is dat anders. Met verplichte mondkapjes en afstand tot volwassenen. En het is nodig hoor, dat snap ik, maar ik had mijn kleine jongen daar graag nog even voor behoed. Hopelijk staan we er over een paar maanden weer anders voor, gezien de positieve nieuwsberichten over vaccins die in de maak zijn.

Tot die tijd doen we het dus maar zoals het kán: met informatieavonden voor ouders die digitaal worden vormgegeven en meeloopdagen voor de kinderen waarbij hun leerkracht buiten moet wachten. Chapeau voor al die leerkrachten (PO en VO) voor wie het óók allemaal zoeken is.

Het zal hem wel lukken om een keus te maken. Sterker nog; hij weet het eigenlijk al. Niet alles is veranderd. De fietsafstand en de keuze van de vrienden spelen nog nét zo’n grote rol als vroeger. Samen komen ze er wel!

Één reactie op ““De middelbare””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *