Categorieën
Gezondheid Gratis genieten

Ochtendwandelingen

De maximumtemperatuur was nog nooit zo lang na elkaar in de dubbele cijfers, kopte een nieuwsbericht. Dat is natuurlijk eigenlijk geen goede zaak, want in datzelfde nieuwsbericht wordt uitgelegd dat dit volledig is toe te schrijven aan klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Als ik daar te lang over nadenk, dan word ik er een beetje akelig van. En dat helpt natuurlijk helemaal niet… We doen wat we kunnen, ook al is dat maar een klein druppeltje op een hele grote gloeiende plaat.

Wat kan er dan wél? Nou, de afgelopen maand waren de ochtenden prachtig. Soms mistig, soms zonnig, soms regenachtig, maar altijd prachtig. Onze hond maakt het noodzakelijk om regelmatig naar buiten te gaan: dat is echt heel fijn als je anders geneigd bent om stil te blijven zitten 😉

En binnen vijf minuten wandel ik zo naar het bovenstaande plaatje toe. Dat is toch prachtig? Ik probeer me daar elke ochtend heel bewust van te zijn: hoe mooi het daar is, hoe gezegend wij zijn dat we daar zo dichtbij wonen. Met al mijn zintuigen neem ik de omgeving in me op. De natuur maakt mij altijd rustig.

In de middag loop ik nogmaals dezelfde ronde, maar dan met de kinderen, en dan is er van die rust weinig meer te merken 🙂

Heb jij ook een mooi plekje natuur bij jou in de buurt? Ga daar dan zo vaak als het kan naartoe. De natuur heeft een helende werking, gratis en voor niets. Juist nu de dagen zo kort zijn en de wereld zo op z’n kop staat door Covid-19, kan een dagelijkse wandeling echt een rustpunt zijn. Voor jou ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *