Categorieën
Creatief Geld Werk

Haren knippen

Wat wil jij worden als je groot bent? Ik heb daar allerlei gedachten over gehad toen ik jonger was. Dierenarts, fysiotherapeut, verloskundige. De eerste was te bloederig, de tweede te bloot, bij de derde moest je destijds nog intern zonder mannenbezoek (leuk, als je al verkering hebt). Dat werd het allemaal niet. Kapper, had ik toen bedacht. Lekker met de handen bezig, mensen mooi maken.

Nou moet je weten, ik zat destijds in een gymnasiumklas en haalde hoge cijfers met twee vingers in mijn neus. Mijn ouders vonden het dan ook prima als ik kapper wilde worden, maar dan wel nádat ik iets anders had gestudeerd. Nu snap ik het wel, maar tóen vond ik dat natuurlijk belachelijk, zoals een echte puber betaamt.

We kwamen uit op een compromis: die universitaire studie werd uitgekozen, maar tegelijkertijd ook een avondopleiding om te leren knippen. Bij Selfline, tot mijn verbazing bestaat het nog steeds. Daarmee wordt je natuurlijk geen topstylist, maar het leerde me voldoende van de basisbeginselen om in mijn vrije tijd de mensen om me heen van een nieuw kapsel te voorzien.

Toen ik klaar was met studeren had ik meteen een baan als psycholoog en ben ik nooit meer aan een “echte” kappersopleiding begonnen. Maar haren knippen doe ik nog steeds! Mijn kinderen zijn nog nooit naar een kapper geweest. Mijn ouders hoeven niet naar de kapper. Mijn man knipte ik vroeger ook, maar daar valt nu geen eer meer aan te behalen 😉

Al met al is die avondopleiding een heel goede investering geweest. Heb jij weleens zelf haren geknipt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *