Categorieën
Geld

De Money Planner (by PorteRenee)

Ik schreef in een ander blog al dat wij jaren geleden te maken kregen met een persoonlijke financiële crisis, en ons daardoor flink zijn gaan verdiepen in personal finance. Ik las allerlei blogs op internet waarin anderen vertelden over hun financiële situatie, en vaak over een ommekeer die ze hadden gemaakt. Meeschrijven deed ik toen nog niet, maar ik was wel een beetje thuis in dat wereldje. Vanaf het begin volgde ik de website van Renée Lamboo. Zij was zeker niet één van de eersten die schreef over bezuinigen en aflossen, maar haar commerciële aanpak viel meteen op. Ik vind het echt knap wat zij in korte tijd heeft neergezet en toen ze schreef dat ze weer een offline product op de markt ging brengen (eerder schreef ze al een boek, “Duur huis, nooit thuis“), heb ik dat dan ook meteen besteld; ik gun haar de omzet van harte. En omdat ik een pre-order plaatste, kreeg ik er een gratis mini-cursus bij. Ik verwacht daarin niet heel veel nieuws te leren, maar ben wel erg nieuwsgierig 🙂

Dinsdag werd de pre-order uitgeleverd: de PorteRenee Money Planner. O wow, ik schrok even van het boek. Ik had een dun kasboek verwacht, met vooral lege pagina’s, maar dat is het niet. Het is dikker dan ik verwachtte en het is echt een soort werkboek, waar je stap voor stap doorheen moet. En er staat meer tekst in dan ik dacht, haha. Een foto ter illustratie:

Renée werd “beroemd” door een ton (in euro’s) bij elkaar te sparen in een paar jaar tijd en kreeg in de media vaak het commentaar dat het makkelijk is om te sparen als je een dik inkomen hebt, zoals zij en haar echtgenoot. En dat ís natuurlijk ook zo: voor veel mensen is het bedrag van €100.000 méér dan wat zij in die drie jaren op hun bankrekening ontvangen, laat staan dat ze zo’n bedrag zouden kunnen sparen. Dat gold zeker ook voor ons, en ik kon me dus wel voorstellen dat het voor sommige mensen niet motiverend werkte. Maar de kernboodschap is wel degelijk op iedereen van toepassing: er is zoveel mogelijk! In de Money Planner komt duidelijk naar voren dat iederéén kan sparen op weg naar zijn of haar eigen financiële doel. Stap voor stap vul je het werkboek in met je eigen gegevens, waarna je op pagina 64 een spaardoel hebt vastgesteld wat helemaal op je eigen situatie is toegespitst. Óók als die ton echt een ver-van-je-bed-show is.

Ik denk dat wij zelf de afgelopen jaren al wel een helder en werkend systeem hebben opgezet, maar ga het boek zeker nog een keer invullen om te kijken of er ergens nog winst te behalen valt. Wil jij het ook proberen? De levertijd bij Bol is inmiddels opgelopen, maar dat snap ik wel. De Money Planner is niet heel goedkoop, maar je krijgt er ook een mooi, dik, hardcover werkboek voor terug, waar je zélf mee aan de slag kunt. Ik ga het invullen, en zal er wellicht later nog wel eens over schrijven hoe het bevalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *