Categorieën
Gezondheid Gratis genieten Kinderen

Studiedag

Alsof ze het afgelopen jaar nog niet genóeg thuis hebben gezeten, die kinderen 😉

Gisteren hadden ze vrij vanwege een studiedag. Op een dinsdag, normaal werk-technisch een heel lastige dag voor ons om vrij te nemen, maar nu geen enkel probleem omdat ik thuis ben. Dat is toch echt wel een voordeel.

Vóór corona gingen we juist op zo’n dag wel naar een dierentuin of naar de Efteling. Lekker rustig, want niet iedereen heeft tenslotte tegelijkertijd een studiedag. Maar met een inkomen minder en pretparken dicht, brengen we dit soort dagen dichter bij huis door. In eerste instantie voelt dat een beetje als een domper. Al die dingen die niet kunnen… Maar hé, het plan was juist om te kijken naar wat wél kan. Het weer was prachtig. Dus de kinderen en ik deden onze sportschoenen aan en trokken erop uit, naar een zogenaamde “beweegtuin” hier in de buurt. Allerlei klimtoestellen en speeltoestellen in een parkachtige omgeving op loopafstand van ons huis. We waren er nog nooit geweest en het was geweldig! Zelfs een crosstrainer, spinningbike en zitfiets, en die laatste liet hardop muziek horen zolang je erop fietste. Niet alleen leuk voor kinderen 🙂

Zo hadden wij het leuk samen, in beweging, in de frisse lucht. Dat gaan we zeker vaker doen.

Hebben jullie er ook alweer een studiedag of margedag opzitten? En wat doen jullie dan, nu er minder opties zijn door corona?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *