Categorieën
Duurzaam leven Geld

Onnodige kosten

Zó frustrerend, kosten die eigenlijk niet nodig waren geweest!

Onze achterdeur was aan een nieuwe laklaag toe. En hee, ik ben nu thuis dus ik heb tijd, waardoor we op de kosten voor een schilder kunnen besparen. Win-win zou je denken. Schuurpapier, kwasten en terpentine waren nog ruim voldoende aanwezig, dus we zochten een mooie kleur uit (het werd monumentengroen) en zonder blikken of blozen kocht ik een dure pot verf. De deur moest van kleur veranderen dus er waren meerdere lagen verf nodig. Daar zat wat tijd tussen: niet alleen de droogtijd, maar ook een keer een regenachtige week en een paar dagen met andere afspraken, zo gaat dat. Hier althans. Inmiddels ziet de deur er weer netjes uit, maar we zijn wel een paar weken verder. Ach, maakt niet uit, er was zeker geen haast bij.

Máár: het deurschildje was afgemonteerd en ik ben een beetje opruimerig van aard. De bijbehorende schroeven heb ik daarom waarschijnlijk netjes op een ander plekje opgeborgen, zodat we ze niet kwijt zouden raken. Helaas heb ik géén idee meer waar ik ze gelaten heb.

Dus, na nog een paar weken zoeken en alle voor de hand liggende plaatsen binnenstebuiten keren, ben ik toch maar naar de bouwmarkt gegaan om drie nieuwe schroeven te halen. De schade valt mee (3x €0,30), maar de irritatie is er niet minder om. Ik ben ook zo iemand die regelmatig huissleutels kwijtraakte, gewoon in eigen huis. Wat daar een goede oplossing voor bleek, is er een vaste plaats voor inrichten. Misschien toch ook maar een vaste plaats bedenken voor dit soort spullen.

Heb jij goede tips om onnodige kosten te voorkomen die worden veroorzaakt door eigen slordigheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *