Categorieën
Gratis genieten Kinderen

Hutten bouwen

Niet al teveel opvoeden, wel elke dag huttenbouwen.” Dat is de slogan die mij wel aansprak toen ik jaren geleden een tof werkboek tegenkwam met de titel: “Opvoeders en huttenbouwers doeboek“. Het boek werd uitgebracht door de makers van Kiind, een website (en magazine) die ik je sowieso kan aanraden als je het leuk vindt om eens wat te lezen over bewust ouderschap, anders dan wat je tegenkomt in de gangbare tijdschriften.

Want zeg nou zelf: wanneer heb jij voor het laatst een hut gebouwd? Voor mij was dat heel wat jaartjes geleden. En waarom eigenlijk?

Hoe gek de wereld ook wordt, welke maatregelen ze ook treffen: hutten bouwen kan wél. Mijn schoonmoeder is IVN-gids en kan ons dus heel veel leren over planten en bomen. Maar meer nog dan dat: zij is een doorgewinterd huttenbouwer! De afgelopen jaren gingen de kinderen af en toe met hun oma mee naar het bos. Maar sinds de uitbraak van het coronavirus vind ik het niet fijn als de kinderen bij haar in de auto zitten en ga ik dus mee. Zo ook de laatste keer. We bekeken paddenstoelen, mos en herfstblaadjes in de herfstzon. We bouwden een hut. We aten wat lekkers. We aardden in het bos, waar de natuur gewoon haar gang gaat alsof er niets aan de hand is. Dat kan allemaal wél. Waar schoonmoeders al niet goed voor zijn 🙂

Dus: hup, naar buiten jij, ga een hut bouwen. Ook als je geen zin hebt. En niet aan de kant blijven zitten terwijl je kinderen bouwen, maar zelf meewerken. Gratis genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *