Categorieën
Gratis genieten Kinderen

Op het leven

In het voorjaar was ik heel terughoudend met speelafspraakjes voor de kinderen: door mijn werk in het verpleeghuis was ik als de dood dat ik het coronavirus van het werk mee zou nemen naar huis, of (erger nog) andersom. De kinderen hadden dus pech en mochten niet spelen. Clubjes stonden op dat moment ook stil. In de zomer werden de regels voor kinderen in de basisschoolleeftijd versoepeld. Toen hoefde ik inmiddels ook niet meer het verpleeghuis in, dus durfden we thuis ook wel wat te versoepelen.

De kinderen mogen nu ieder met één kind per week spelen. Best meerdere dagen, hier of daar, maar in totaal dus elke week maximaal drie andere gezinnen via-via in onze “bubbel”. Lastig hoor, die afwegingen. Ieder doet het op z’n eigen manier. Maar goed, hun muziekles, bijles, en sportclub zijn óók weer “gewoon” opgenomen in de weekplanning dus ze hebben genoeg te doen.

Terwijl alle grote mensen zich druk maken om wat er allemaal in de wereld gebeurt; of het teveel is of te weinig, gaat voor de kinderen het leven gelukkig weer grotendeels door. Tijdens het laatste speelafspraakje, gisteren, was de jongste eerst een uur lang zoet vadertje en moedertje aan het spelen met een klasgenootje. Onze arme poes moest het ontgelden als “de baby”. Toen ik het niet meer kon aanzien, besloot ik ze af te leiden met een snoepje. Je weet wel, zoetigheid in de vorm van het flesje. Het lukte, en de poes lichtte haar hielen terwijl de meiden ontspannen tegen elkaar aan zakten op de bank. Met ieder een snoepflesje in de hand, brachten ze een toast uit:

“Proost, schat!”

-“Op het leven!”

Zo simpel kan het zijn <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *