Categorieën
Algemeen

Welkom.

Ken je dat gevoel, dat de wereld op z’n kop staat en dat je het liefst onder een dekentje zou willen kruipen? Dat je duurzaam wilt leven, maar continu wordt meegezogen in “social drag”? Dat je je hypotheek wilt aflossen, maar dat het niet lukt? Dat je vol zit met goede voornemens en eigenlijk andere keuzes zou willen maken?

Nou, ik wel hoor! Het leven is niet maakbaar en niet eerlijk en op veel dingen hebben we weinig invloed. Dat maakt het soms verleidelijk om dan maar helemaal níks te veranderen. Maar ja; als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. In mijn geval: meer spullen en meer leningen, meer kinderopvang, meer stress, meer drukte, meer ongezond eten, meer afval. Allemaal dingen waar ik er juist graag wat mínder van zou willen. Die de aandacht weghalen bij de dingen die ik juist wél heel belangrijk vind: vrijheid, tijd met mijn gezin, beweging in de buitenlucht, gezonde voeding, milieubewuste keuzes.

Wat kan er dan wél?

Er is altijd iets dat je zelf kunt doen. Een kleine stap die je kunt zetten in de goede richting. Iets waar je al tevreden over bent, waar je méér van kunt doen. Een haalbaar doel, dat je het gevoel geeft dat je controle hebt over je leven en dat je helpt om te bewegen richting een leven zoals jij dat voor ogen hebt. Het leven is niet maakbaar. Maar net als veel andere millennials ben ik wél met die illusie opgegroeid. Een bankencrisis, gezondheidscrisis en daarna coronacrisis drukten mij met de neus op de feiten, maar desondanks kan er heel veel wél. Op dit blog vertel ik over mijn reis naar een vrijer leven, dat beter past bij mijn waarden en normen. Ik begin bij mezelf. Met tips uit de oplossingsgerichte psychologie en persoonlijke verhalen. Lees je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *